Експерти розповіли, чому важливо перевіряти та перезаряджати автомобільний вогнегасник

Вогнегасник, якому понад 5 років, може виявитися недостатньо ефективним при його застосуванні та підвести водія у разі займання автомобіля.

За словами експертів, вогнегасник може продовжувати працювати, але порошкова суміш у ньому, перетвориться на камінь і виходитиме не так, як має бути. Все залежить від якості засипаного всередину порошку та вологості повітря, закачаного у вогнегасник.

Купувати новий зовсім не обов’язково – перезаряджати вогнегасник можна після кожного використання. Але купуючи новий, потрібно пам’ятати, що понад 30% таких приладів на ринку – підроблені. У підробках зазвичай засипані не призначені для гасіння вогню компоненти на кшталт піску, тальку або мармуру.

Втім, якщо автомобіль загориться, згасити його малим вогнегасником буде практично неможливо – особливо, якщо пожежа виникне в моторному відсіку. В такому випадку з вогнем справиться лише великий вогнегасник.

Нагадаємо, користування авто, у якому відсутні аптечка, вогнегасник чи знак аварійної зупинки, вважається порушенням правил дорожнього руху.