Українцям нагадали, як можна обміняти посвідчення водія

Обмін посвідчення водія в Україні можна здійснити онлайн і офлайн.

Як передає MMR, про це в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини» нагадав начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик.

За його словами, протерміновані посвідчення водія вважаються дійсними на всій території України. Це врегульовано Постановою Кабінету Міністрів №184, яка була прийнята ще в березні минулого року, і передбачає продовження терміну дії посвідчень водія на весь час дії воєнного стану та один рік після його скасування.

«Також для обміну зараз не потрібна медична довідка про придатність для керування транспортними засобами», — пояснив М. Рудик.

Попри це, в 2022 році зокрема послугою обміну скористались понад 546 тисяч разів, а послугою відновлення посвідчення водія після втрати чи викрадення — понад 67,5 тисяч осіб.

В Україні обмін та відновлення посвідчення водія офлайн надають 146 сервісних центрів МВС. Крім того, замовити послугу можна онлайн через Електронний кабінет водія. Вартість у сервісному центрі МВС — орієнтовно 300 грн. Вартість в Електронному кабінеті водія — 254 грн за бланк і 294 за логістичні операції.

Джерело hsc.gov.ua

Не пропустіть