Як заощадити на пальному без шкоди для двигуна

Ціни на пальне в Україні стабільно високі, що змушує водіїв вигадувати різні хитрощі, щоб хоч трохи знизити витрати.

Перше, що допоможе зберегти кошти — якісні свічки запалювання. Все просто — енергія іскрового розряду розхідника дає поштовх спалаху, швидкість поширення якого безпосередньо позначається на економічності двигуна. Особливо це помітно на холостому ходу і при малих навантаженнях, коли в камерах згоряння залишається велика кількість газів.

Не забуваємо також про дроти або модуль запалення. Від якості виготовлення цих деталей, щільності посадки контактних наконечників, герметичності ковпачків теж залежить витрата пального. Тому якщо свічки та дроти підібрані правильно, це відразу зменшать апетит силового агрегату на кілька відсотків.

Якщо двигун вашого авто без системи наддування та сучасної електроніки, то тимчасово можна переходити з 95-го на 92-й бензин. Однак, більш дешевий бензин, може швидше витрачатися, тому все залежить від якості останнього.

Також не забувайте про плавний стиль їзди. Адже головний резерв прихований саме тут. Все просто: для прискорення масі потрібна енергія. І чим швидший розгін, то більше цієї енергії необхідно. Звідси й підвищена витрата пального.


Не пропустіть