Експерти розповіли, що найчастіше «вбиває» кондиціонер в автомобілі

Влітку без кондиціонера – ніяк. Але, як правило, саме влітку він виходить з ладу.

Відсутність прохолоди в салоні й характерного клацання під капотом у трьох випадках з чотирьох означає непрацюючу муфту компресора кондиціонера. Взимку і на трасі вона рідко виходить із ладу, а ось улітку в місті — дуже часто. Простий за структурою вузол оснащений запаяним усередині запобіжником, згоряння якого призводить не лише до заміни самої муфти, але й до зняття компресора кондиціонера і, звичайно, нової заправки системи. Там же підшипник, який може заклинити.

Більшість автомобілів у світі оснащені компресорами Denso, які взагалі досить надійні й жодних складнощів до 250 000-300 000 км при правильній експлуатації доставляти не повинні. Одним словом, потрібно не лише лагодити, а й у причинах поломки розбиратися, щоб вдруге на ті ж самі граблі не наступити.

За словами фахівців, причиною згоряння муфти кондиціонера у 90% випадків є забитий радіатор охолодження. Отже, перш ніж замінювати несправний вузол, варто промити радіатор охолодження.

Заміна муфти без зняття компресора – рішення посереднє. Там є спеціальна гайка, яку потрібно дуже точно поставити, після цього ставимо все на свої місця та заправляємо.


Не пропустіть