Експерти розповіли, як правильно і без проблем «перевзути» автомобіль

На вулиці стає все холоднішим, тому сезон зміни шин для більшості автовласників якщо ще не настав, то настане найближчим часом. Як уникнути зайвих витрат і проблем при сезонному «перевзування», розповіли експерти.

Так, наприклад, якщо розглядати питання балансування, то експерти впевнені: якщо на зимових шинах минулого сезону автівка проїхала небагато, і жодного биття коліс навесні не відчувалося, то на цьому можна заощадити.

Перші дні після «перевзуття» поспостерігайте за поведінкою автомобіля на різних швидкостях. Якщо биття не відчувається – балансувати колеса немає потреби.

Також рекомендується не забувати змащувати болти. Навіть тонкий шар мастила дозволить навесні без проблем відкрутити кріплення, яке всю зиму зазнавало впливу реагентів та іншої дорожньої хімії.

Затягуючи кріплення, фахівці радять спочатку «наживити» колеса вручну і лише потім братися за гайковерт. Крім того, не можна закручувати гайки «до упору» – робити це потрібно лише з певним, рекомендованим моментом (зазвичай не більше 100-120 Нм) за допомогою динамометричного ключа.


Не пропустіть