Як правильно зберігати автомобільні шини

В Україну прийшло похолодання. Уже час зняти літні та встановити зимові. Процес зберігання шин виявляється не настільки простим, як здається на перший погляд. При цьому помилка може коштувати дуже дорого. Адже через неправильне зберігання автомобільних шин їх можна просто зіпсувати й доведеться купувати новий комплект.

Місце зберігання. Воно має бути сухе: куди не потрапляє вода, дощ, сніг. Гарний варіант — гараж або паркінг. Непоганий варіант — балкон. Проте в такому випадку ще треба попіклуватись про захист шин від потрапляння сонячного світла — їх потрібно накрити непрозорим цупким матеріалом.

Правильне положення.  Шини (без колісних дисків) потрібно встановлювати вертикально, одна поруч з іншою. Комплект «шина + колісний диск» можна зберігати в стопці (покласти горизонтально одна на одну) або підвісити на стіну, зачепивши за колісний диск. Адже в останньому випадку саме колісний диск буде приймати всі навантаження, і шина не буде деформуватися. Також їх потрібно раз на 2-4 тижні перетасовувати: змінювати позицію в стопці або прокручувати.

Джерело hotline.finance

Не пропустіть