Як посилити яскравість фар авто, не змінюючи в них лампи

Як свідчить практика, підвищити рівень освітленості дороги у темний час доби за допомогою яскравіших ламп вдається далеко не завжди. І пов’язано це насамперед із конструктивними особливостями сучасних блок-фар головного світла.

При їх виготовленні застосовують спеціальний пластик. Це так зване полікарбонатне скло, яке має низку переваг у порівнянні з традиційним. Так, полікарбонат значно легше останнього, причому за механічною міцністю не поступається йому. До того ж, він стійкий до дії різних агресивних середовищ – сольових розчинів, олій, кислотних утворень тощо.

Однак за певних умов (наприклад, поєднанні підвищеної температури та регулярного впливу ряду органічних розчинників, що використовуються в тому числі і в омивачах фар) на поверхні полікарбонату можуть з’являтися виразки, тріщини і сколи. Ці дефекти пластику, навіть дрібні, у кращому випадку призводять до помітного помутніння фари. У гіршому ж спричиняють її вихід з ладу.

Цілком очевидно, що помутніння блок-фар, яке, до речі, можна бачити на багатьох легковиках, істотно знижує їх нормативні світлотехнічні показники. Тому будь-які спроби покращити їх за допомогою яскравих ламп, але без відновлення вихідної прозорості полікарбонатного скла, у більшості випадків зазнають фіаско.

Тому щоб досягти значущого ефекту, стверджують фахівці, поверхню фари потрібно якісно відполірувати. Щоправда, якщо це робити в сервіс-центрі, доведеться розщедритися. Однак сього на ринку є чимало автокосметики, яка швидко видаляє невеликі тріщини та подряпини з полікарбонатного скла. Зазвичай такі засоби зручні у застосуванні – вони легко наносяться, швидко підсихають та добре розполіровуються.


Не пропустіть