Експерти розповіли, як виявити скручений пробіг автомобіля

Відстежити пробіг автомобіля та виявити факти його штучної зміни можна завдяки спеціальним інформаційним системам, де він оновлюється під час встановлення машини на облік та страхових випадків.

Найкраще, коли авто водила одна людина. Але якщо у автомобіля кілька власників, визначити, на якому етапі її життя було скручено пробіг, вкрай важко.

Експерти також нагадують, що оголошення з послугами про скручування пробігу є в Інтернеті досі. Тим більше, що зробити це не так вже й складно, особливо на машинах зі старими механічними одометрами.

Щодо технологічних електронних лічильників, то з ними, за словами експертів, зловмисникам працювати складніше, але згодом вони навчилися скручувати пробіг і на них.

Щоб не потрапити в пастку і бути впевненим у пробігу, завжди потрібно дивитися на стан машини. У середньому автомобіль проїжджає від 10 тисяч кілометрів на рік. Якщо продавлено сидіння водія, салон у авто пошарпаний, затерті ремені безпеки, кермо, педалі, то варто засумніватися у малому пробігу.

Раніше повідомлялось, що в Україні хочуть ввести відповідальність за скручування пробігу.


Не пропустіть