Експерти розповіли, чому для миття фар не можна використовувати автохімію

Відмиваючи навесні поклади зимового бруду, багато хто відзначить і запітніння фар  чимало бруду всередині. Від яких процедур краще відмовитись — читайте далі.

Зняти фари і добре їх почистити зсередини — це блискуча ідея. За час експлуатації в закритих порожнинах блок-фари накопичується стільки пилу, бруду та сміття, що освітлювати дорогу вже немає чим: брудна лампочка не відбивається в брудному відбивачі. Звичайно, періодично потрібно розбирати та ретельно промивати елементи. У наш час точно знайдеться потрібний балончик, здатний впоратися з поставленим завданням. Ось тільки з фарою та її «внутрішнім світом» навіть дорога «автохімія» може розчарувати.

Блок-фару не можна в жодному разі мити жодними іншими засобами, крім звичайної теплої води, в яку додають трішки мила. Лише так. Інакше, щоб не обіцяли етикетки, і скло, і відбивач почнуть тьмяніти, істотно скорочуючи можливості освітлення. Відбувається ця деградація світильника досить швидко, помітна неозброєним поглядом і позначається як на експлуатації, так і на подальшому ціннику авто.


Не пропустіть