Як замінити колесо без домкрата (Фото)

Для того щоб замінити колесо без домкрата необхідно наявність насоса, балонного ключа і природно запасного колеса, пише ukrautoportal.com. І так по порядку.

1 Зриваємо болти або гайки (у кого що) зі спущеного колеса.

15577.nlq71c.620

2 Необхідно підняти автомобіль. Для цього беремо запасне колесо і кладемо його під спущене колесо, а ще під запаску краще підкласти якийсь предмет товщиною в 3-5 см.

3 Наїжджаємо пробитим колесом на покришку запаски. Будьте уважні необхідно наїхати не тільки на покришку, а й на диск запаски в іншому випадку запаску можна розбортуватися.

15586.nlq80c.620

Підкладіть камені і дошки під пороги у спущеного колеса і під важіль стійки. Підкладати необхідно впритул під деталі порогів і важіль.

15585.nlq7vc.620

4 Спускаємо колеса з протилежного боку автомобіля. Це збільшить крен на оду сторону. Після чого спускаємо запаску. У цей момент автомобіль майже повністю лягає на дошки, отже, витягнути запаску набагато простіше.

5 Виймаємо запаску з-під спущеного колеса. Відкручуємо і знімаємо пробите колесо, ставимо на його місце запасне.

15587.nlq8io.620

Далі процедура в зворотному порядку.

Підставляємо під запаску пробите колесо, накачуємо повністю всі колеса. У цей момент всі предмети, які ви поклали під пороги і важіль будуть під меншим навантаженням. Що дасть можливість їх витягнути.

Витягаємо всі предмети з під машини.

З’їжджаємо з пробитого колеса.

Не забувайте затягнути колесо, яке ви поміняли. Колесо необхідно затягувати по діагоналі ..

У важкий для країни період попереджаємо про можливі крадіжки, і демонструємо метод, яким користуються шахраї.

У радянський час, коли були великі труднощі з бензином і покришками, на болтах і гайках колеса передбачливого господаря стояли спеціальні замки. Сьогодні проблем з покришками вже менше тому потреба в замках відпала.

Механікам Формули 1 достатньо всього кілька секунд, для того, щоб замінити колеса. У звичайному житті, злодюжкам достатньо 1 хвилини і 6 чоловік, для того, щоб зняти 4 колеса. При цьому ніхто не використовує домкрат. Схема діє таким чином.

1. Спочатку вибирається автомобіль зі шпильками на маточинах коліс.

15592.nlq8zc.620

2. Потім 4 людини підбігають, кожен до свого колесу, і підкладають цеглини під пороги автомобіля у кожного колеса. Роблять це так, щоб цеглини були на 5-6 см нижче кузова.

3. Після цього за допомогою гайковерта відкручують кожен своє колесо. Автомобіль при цьому ще стоїть на колесах, вони нікуди не випадають, а тримаються тільки на шпильках.

4. Слідом необхідно штовхнути автомобіль в бік ззаду або спереду машини. Причому різко, швидко і в самий край, для того, щоб задати автомобілю момент обертання. У цю мить колеса випадають, а автомобіль падає на підкладені цеглу. Якщо їх не буде, то колеса з протилежного боку, потрапивши під кузов, будуть придавлені. У цьому випадку витягти їх не вдасться.

5. У цей момент в гру вступає 5-та людина, яка є водієм, він під’їжджає до вашого автомобіля і чекає поки загрузять колеса, після чого їде разом з усією злісної компанією.

6. Шостий персонаж зазвичай відволікає вашу увагу, або увагу оточуючих і ніякої відповідальності не несе.

Таким чином, вас чекає неприємний сюрприз у вигляді автомобіля без коліс. Для того, щоб цього уникнути, необхідно зберігати автомобіль в гаражі, або на платній парковці. Якщо такої можливості немає, можна поставити спеціальні гайки, ключ до яких буде тільки у вас.

Дана стаття призначена для огляду і для того, щоб убезпечити попередити водіїв, але не для експериментів над сусідами по стоянці.


Не пропустіть