Експерти назвали найбільш економічну швидкість для автомобіля

Так як ціни на паливо постійно збільшуються, то багатьох автомобілістів хвилює питання, як економити. Витрата палива залежить від декількох факторів. Експерти швейцарського журналу Automobile Revue, провівши багаторічне дослідження, розповіли, на якій швидкості витрачається менше палива.

У кожного автомобіля є своя швидкість, на якій він найменше витрачає палива. Найбільш оптимальна – 90 км/год.

Як впливає швидкість на витрату палива

При розгоні з 100 до 180 км/год коефіцієнт витрати палива може коливатися в межах 1,86-4,49. Цей параметр виражається в кВт. Він залежить від крутного моменту двигуна і протидії коченню. Іншими словами, коефіцієнт витрати палива підвищується, якщо збільшується швидкість. І після 100 км/год це відбувається набагато швидше.

Манера їзди

Досвідчені водії знають, що витрата палива збільшується при «агресивній» манері їзди. Тому вони намагаються їздити плавно. І ми радимо теж дотримуватися такої манери їзди. Так ви не тільки заощадите на паливі, але і збережіть своє життя.

Електричні прилади

Витрата палива залежить і від включених електричних приладів. Звичайно, вони створюють комфорт водієві і пасажирам, але через них двигун витрачає більше палива.

Як економити

Досвідчені водії знають багато прийомів, як змусити машину економно витрачати паливо. Наприклад, на трасі рекомендують їхати на швидкості 90 км/год, а в місті не їздити в годину «пік». Потрібно відмовитися від «агресивної» манери водіння авто.

Пам’ятайте також, що на витрату палива впливає тиск в шинах. Автовиробники для кожної моделі рекомендують оптимальний тиск в шинах.

Знаючи, що впливає на підвищену витрату палива, можна уникнути зайвих витрат. Навіть якщо у вас автомобіль, двигун якого економічний.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть