Автошахраї придумали новий спосіб грабежу водіїв

Дорожні шахраї і грабіжники придумують нові способи злочинів. Одним з них став навмисний прокол колеса і крадіжка речей з салону машини.

Майже всі автомобілісти стикалися з ситуацією, коли проїзд по нерівній дорозі в міжсезоння раптом обертається пробоєм покришки. Сильний удар під днищем, дзвін по кузову, і бортовий комп’ютер показує різке падіння тиску в шині. Автомобіль втрачає колишню керованість і перестає настільки ж гостро реагувати на команди кермом, як хвилину назад. Його веде в бік, і зовні лунає різкий звук, мнеться гума. Їхати далі не можна і доводиться зупинятися на узбіччі, щоб поставити «запаску».

Трубка в колесі

Тим часом таку побутову ситуацію починають імітувати дорожні грабіжники для отримання незаконного доходу. Спочатку вони відстежують автомобіль, який хочуть пограбувати. Спостерігачі спостерігають за машинами і передають інформацію спільникам про що рухаються транспортних засобах. Якщо в салоні сидить одна людина або дівчина, то ризик опинитися в неприємній ситуації зростає.

Як знаряддя збагачення виступає шматок загостреної водопровідної трубки діаметром 10 × 20 мм. Частина трубки відрізається під прямим кутом, а інша – під гострим, щоб отримати пеньок з жалом висотою 3-4 сантиметри.

Зловмисники вибирають ділянку дороги з глибокими ямами, де підвіска автомобіля починає сильно стукати, створюючи у водія обґрунтовані побоювання за збереження гуми.

На дно цих ям вони укладають загострені трубки і чекають автомобіля. Пеньки вбивають в землю вістрям вгору в тому місці, де імовірно проходить колесо легкового автомобіля. Далі злочинці їдуть в сторону і чекають жертву.

Вистава для одинака

Автомобіль, що потрапив в розставлену пастку натикається на вістрі трубки, вдавлює її в покришку і виявляється знерухомленим. Повітря миттєво йде через дірку діаметром 15-20 мм. Природно водій зупиняється і шукає місце для ремонту.

Найпростіше при таких пошкодженнях – поставити «запаску». Як тільки водій розкриває багажник, викладає речі, щоб дістатися до запаска, злочинці сідають в свою машину і під’їжджають до автомобіліста під виглядом випадкових попутників. Вони ввічливо цікавляться, що сталося і пропонують допомогу.

Вистава зазвичай розігрується дуже достовірною. Зловмисники можуть щиро співпереживати водієві і тут же полізуть за домкратом, щоб правильно вивісити постраждалу машину. Розгублений водій зазвичай не встигає рота розкрити, як ті беруться за справу. Запаска виявляється на місці, а водієві пропонують просто затягнути болти жорсткіше, після чого можна продовжувати рух. Помічники бажають йому щасливої ​​дороги, відмовляються від грошей, кажуть про дорожній братерство і їдуть.

Гірке розчарування

Водій бере балонний ключ, закручує болти ще хвилин десять, а потім, упакувавши назад сумки з багажника, радісно готується продовжити шлях. Однак радість автомобіліста виявляється недовгою. З салону зникли телефон, сумка з гаманцем і банківськими картками, а також інші цінні речі.

Зазвичай грабіжники не беруть великогабаритні речі, а намагаються вхопити барсетку або жіночу сумочку, де зазвичай є що-небудь цінне.

Захиститися від таких грабіжників можна єдиним способом. Якщо після уважного огляду пробите колесо виявитьсяь в ньому загострена трубка, то це однозначний сигнал про небезпеку, що наближається. Краще закритися в машині, завести мотор і не вступати в розмови ні з якими «помічниками», хто б не побажав зупинитися. Найбільш правильним тут буде викликати евакуатор по телефону і чекати допомоги. Боятися зловмисників не варто. Найчастіше, якщо водій не йде на контакт і не вступає в розмови, то грабіжники швидко їдуть. Ніякого насильства вони не роблять, побоюючись дуже суворого покарання, тому як бандитизм на дорозі карається куди жорсткіше, ніж крадіжка.

Джерело avtoblog.ua

Не пропустіть