Озвучені найпоширеніші проблеми з автомобілями взимку

Зима найскладніший час для автовласників, так як в цей період акумулятори активно втрачають свій заряд, у деяких замерзає дизельне паливо, а у інших можуть замерзнути навіть гальмівні колодки.

Але які найчастіші проблеми відчувають в зимовий період автовласники знають в службі евакуації.
Фахівці назвали «п’ятірку» найбільш поширеніших проблем з автомобілем взимку, і розповіли, як їх уникнути.
Найчастіше автовласники взимку не можуть запустити двигун, і тут виною може бути акумулятор, що сів або неполадки в стартері.

Також в морози збій може давати паливна система або запалювання. Експерти радять перед першими морозами провести діагностику всіх систем автомобіля і усунути можливі проблеми поки ще не настали холоди.

Автовласник також може утеплити підкапотний відсік і встановити систему передпускового підігрівача.

Другою частою проблемою є примерзанню дверей, але як правило це трапляється з вітряної сторони, тому якщо така проблема сталася, то не варто з силою відкривати двері. Можливо двері з іншого боку можуть відкритися без проблем. Щоб надалі такій ситуації не опинитися гумові дверні ущільнювачі потрібно обробляти силіконом або встановити систему дистанційного запуску двигуна, яка допоможе також і від примерзання двірників.

Якщо звичайно двірники вже примерзли, то не варто їх відривати від скла, а слід дочекатися, коли обігрів лобового скла зробить свою справу. Звичайно найкраще склоочисники піднімати вгору, якщо для них немає окремого обігріву.

Також в зимовий період не варто користуватися ручником. Як правило, колодки примерзають і блокують колеса, а зривати їх буксируванням або різким рушанням не варто. Краще викликати евакуатор і відправити автомобіль у тепло.

Коли машина простояла довгий час в снігу, то після початку руху можна почути вібрації, биття керма і різні шуми.
Найчастіше це викликано замерзлою водою, яка утворилася від снігу, що розтанув від нагрітих деталей машини.
Утворений лід стає дисбалансним вантажем, який і викликає різний шум. В цьому випадку краще всього за максимально короткий термін дістатися до мийки і позбудеться від льоду.


Не пропустіть