Що необхідно замінити в машині після 100 тисяч км пробігу

Багато автомобілістів сходяться на думці про те, що після 100 тисяч кілометрів пробігу машину потрібно продавати.

З чим саме пов’язана такt припущення, сказати може далеко не кожен автомобіліст, як втім і пояснити, чи є воно вірним, але тим не менш, більшість власників намагаються продати машину саме після зазначеного пробігу.

Стан кузова. Якщо розглядати середньостатистичний річний пробіг, то виходить, що 100 тисяч кілометрів пробігу, це приблизно п’ять років експлуатації. За умови того, що щорічно водій намотує 20 тисяч кілометрів пробігу, що цілком нормально для жителя мегаполісів. За цей час кузов автомобіля знаходиться в цілком пристойному стані. За умови того, що машина не потрапляла в дорожньо-транспортні пригоди, після яких була відновлена недобросовісними майстрами, які виконували роботи неякісно.

Акумулятор. Через 100 000 кілометрів приходить термін заміни акумуляторної батареї. Вона не дуже дорога, але все одно додаткові витрати.

Мотор. Зазначений строк експлуатації є стандартним для заміни ременя ГРМ. Багато водіїв впевнені в тому, що краще, якщо ці турботи ляжуть на плечі і кишеню нового власника, який купує автомобіль, навіть не задумається про це. Крім того, можуть проявитися проблеми з каталізатором. Хоча, виробники запевняють, що термін його служби 250 тисяч кілометрів пробігу. Але це за умови використання хорошого бензину, а виконати цю умову може далеко не кожен власник.

Багато датчиків, в тому числі лямбда-зонди, клінвала і розпридільчого вала, масової витрати повітря, через п’ять років експлуатації починають відмовляти. Вони не дуже дорогі, але якщо врахувати вартість діагностики і заміни, виходить в копієчку.

Виробники запевняють, що сучасні двигуни мають тривалий термін експлуатації. Тому продаючи такий автомобіль, водії запевняють, що він практично новий. Хоча, не приховують того, що певне технічне обслуговування новому власнику провести доведеться, як втім і невеликий технічний ремонт.

Інші системи автомобіля. Після пробігу в 100 тисяч кілометрів потрібно буде звернути увагу на такі системи машини, як: покришки, клімат-контроль, ходову частину, стан салону і підвіску. Якщо автомобіль експлуатувався акуратно, то ніяких проблем не виникне.

При неакуратній експлуатації водії намагаються швидше позбутися від машини, тому що розуміють, що вказаний пробіг є симптомом для того, що найближчим часом доведеться виконувати ремонт. Аби не допустити цього , власники виставляють свої автомобілі на продаж.


Не пропустіть