Експерти розповіли як дізнатися, що автомобіль пережив капремонт двигуна

Експерти порадили, як зрозуміти, що машина пережила капремонт мотора.

Продавці авто з пробігом часто приховують, що машина пережила капітальний ремонт двигуна. Воно і ясно, так як подібну роботу не завжди роблять професійно. Це говорить про те, що в подальшому можна очікувати проблем з агрегатом.

Так, експерти розповіли, як можна визначити, що автомобіль переніс серйозну «операцію на серці». Для початку необхідно відкрити капот і оглянути моторний відсік. Якщо ж агрегат занадто чистий, то це повинно насторожити, так як за роки експлуатації підкапотоний простір покривається великим шаром бруду.

При цьому багато виробників не радять мити двигун, так як є можливість водою можна залити електрику та електроніку. А ось якщо ж мотор знімали з машини для ремонту, то його очищали від бруду і відкладень для того, щоб вони не потрапили всередину під час розбирання.

Крім цього, про те, що двигун демонтували, може свідчити і стертий бруд з опор агрегату. У тому випадку, якщо ж весь підкапотний простір старої машини виблискує чистотою, це, можливо, спроба продавця приховати дефекти.

Також варто звернути увагу на герметик головки блоку циліндрів. Заводську якість може відрізнити кожен. Якщо шов виглядає акуратно, можна не турбуватися.

Потрібно також звернути увагу на болти кріплення головки блоку циліндрів. Якщо вони нові, це явна ознака того, що з двигуном щось робили.

Для наступного етапу перевірки потрібно викрутити свічки запалювання і за допомогою спеціальної камери оглянути стан стінок циліндрів. Якщо у багаторічного автомобіля вони ідеально чисті, то двигун «гільзованний». А якщо стає ясно, що пробіг у автомобіля скручений, то краще рішення – відмовитися від такої покупки. Це явні ознаки «убитого» мотора, який спробували на швидку руку відновити.


Не пропустіть