Експерти назвали 7 ознак “вбитого” авто з пробігом

Експерти описали 7 ознак автомобіля, який був «убитий» в процесі експлуатації. При зіткненні з підозрілими ситуаціями навколо описаних ключових місць варто відмовитися від покупки транспортного засобу і звернутися до іншого продавця.

Відкриває список проблема з VIN-номером. Недобросовісні продавці ще на етапі подачі оголошення про продаж автомобіля можуть вказати код для схожого транспортного засобу. У підсумку перевірка не злякає покупця, але на практиці він може отримати авто з рядом проблем, які зовсім не очікував побачити. Під час огляду машини обов’язково потрібно звіряти фактичний VIN-номер з зазначеним в документах.

Якщо продавець не надає документи для проведення перевірки, це може говорити про різні ситуації. Найчастішою причиною виявляється наявність проблем з паперами. Найпростіший приклад полягає в сценарії, коли продавець не є фактичним власником авто. Відповідно, він не вказаний у документах. В інших випадках перевірка транспорту по електронним базам даних може привести до виявлення якоїсь проблеми, включаючи історію аварій.

Важливо провести обстеження салону. Невідповідність комплектації вже буде приводом замислитися. Є ризик, що було проведено значний ремонт. Транспорт міг в минулому зіткнутися з пожежею або затопленням, які потребують провести оновлення інтер’єру. Після таких інцидентів можуть працювати не всі клавіші і перемикачі. Наявність невеликих декоративних елементів – малопомітна ознака, які говорить багато про що. Їх відсутність може говорити про недавно проведений ремонт. Після ДТП нерідко змінюють бампери, однак про дрібний декор часто забувають, як про незначні речі.

Колір на фото і при особистому погляді може відрізнятися. Покупцеві варто звернути увагу не тільки на естетику, а й на ідентичність забарвлення складових кузова. Нерівномірність тону може говорити про заміну частини кузова. Подібне часто роблять після попадання в серйозну аварію. Коли продавець замовчує про такі нюанси в описі авто, краще знайти інший транспорт для покупки.

Заводські скла можуть бути замінені з тієї ж причини. Для звірки досить подивитися на маркування. Оригінальні частини будуть включати дату виготовлення. Для випадків, коли скло випущено помітно пізніше, ніж саме авто, варто проявити пильність. Власники часто проводять заміну лобового скла через появу тріщин або відколів.

Завершує список стан двигуна. Для мотора діагностика повинна проводитися в сервісі. Якщо двигун надмірно чистий, він міг відмиватися для приховування протікання масла. Коли двигун покритий мастильним матеріалом – ситуація куди гірша. Продавець може сказати, що пролив засіб під час доливання або кваліфіковане проведення заміни. Поява сизого або чорного диму з вихлопної труби говорить про додаткове споживання мастила.


Не пропустіть