Експерти назвали сім правил підготовки автомобіля до снігопадів

Порада №1

Якщо прогноз погоди обіцяє рясний сніг, потрібно відправитися на автомийку і добре вимити автомобіль. Бруд, що налип на кузов машини, погіршує процес утворення конденсату в холодний час. Велика кількість вологи тягне за собою запотівання скла, а також зниження видимості. Та й прибрати сніг з чистого автомобіля, що налип, буде значно простіше.

Порада №2

Це завчасна підготовка незамерзання. Різкі перепади температури можуть призвести до того, що вода у бачку замерзне та заблокує всі магістралі системи. Тому в погану погоду автомобіліст не зможе оперативно очистити вітрове скло, що дуже небезпечно на трасі або в темну пору доби.

Порада №3

Перед настанням зими треба повірити щітки склоочисників. Експерти радять замінити двірники, що зносилися, на нові. Ще один варіант – це самостійно заточити кромку гуми, що потріскалася. Це нескладно, а при цьому термін служби щіток після цієї процедури збільшується.

Порада №4

Необхідно подбати не лише про зміну шин, а й перевіркою на міцність. Будь-які розриви чи порізи у верхньому шарі протектора є досить небезпечними. Якщо шини не нові, їх знос має бути рівномірним. Глибина протектора в російських зимових умовах має бути не менше 8 мм, тоді він зможе ефективно відводити вологу та сніг.

Порада №5

Це купити корисні пристосування, які допомагають перемогти ожеледицю та пробуксування в кучугурі. Йдеться про ланцюги протиковзання, спеціальні ремені та браслети. З цими пристроями варто бути обережними, якщо на машині стоять легкосплавні колісні диски, оскільки ланцюги можуть зашкодити дорогі диски.

І ще два правила для зимових умов експлуатації автомобіля: навесні водії прибирають із багажника все зайве: буксирувальний трос, рукавички, а також лопату. Перед початком зими всі ці предмети потрібно повернути до машини. Також експерти радять обробити силіконовим мастилом всю гуму: ущільнювачі дверей, капота та кришки багажного відсіку. Завдяки цьому вони не примерзатимуть. Замки та личинки дверей потрібно обробляти спеціальним спреєм, який захищає від замерзання вологи.

Джерело uamotors.com.ua

Не пропустіть