Чому не можна піднімати двірники на машині на ніч – думка експертів

Взимку через утворення льоду або снігу з дощем гумки щіток склоочисника можуть примерзнуть до лобового скла автомобіля. Якщо авто не оснащене підігрівом зони двірників, їх потрібно буде віддирати або чекати, доки лід розтане. Підняті вгору двірники автомобіля вважаються ідеальним способом порятунку гумок-скребків від примерзання.

Проте, як зазначають експерти, механізм склоочисників включає пружину, яка, власне, й притискає гумки до скла. Коли автомобіліст піднімає двірники, то ця пружина розтягується. Якщо це зробити ненадовго, щоб, наприклад, помити машину, проблем не виникає. Але якщо паркуватися о 8-й вечора і залишати автомобіль на 12 годин з піднятими двірниками, то пружина досить швидко розтягнеться і перестане притискати двірники до лобового скла.

Як альтернативу боротьби проти примерзання двірників до скла можна розглянути придбання спеціальних чохлів. Для цих же цілей можна використовувати будь-яку щільну тканину. Окрім цього, експерти радять: перш ніж залишати машину на нічному паркуванні, відчиніть двері на кілька хвилин, щоб вистудити внутрішній простір та випустити з нього тепле повітря. Завдяки цьому вранці скла машини не будуть покриті льодом зсередини.

Джерело Тарантас

Не пропустіть