Як знизити витрату палива на легковій машині в місті та на трасі

У багатьох містах поки що немає нормального громадського транспорту, тому замінити машину, навіть в умовах дефіциту палива, особливо нічим.

Відновлення нормальних постачань палива потребує певного часу від усіх гравців ринку. Водіям же нічого не залишається, крім як їздити максимально економно, щоб якомога рідше заїжджати на заправку.

Економія палива досить популярне питання у співтоваристві автомобілістів, в той же час, кожен водій розуміє, що вище голови не стрибнеш і домогтися витрати палива нижче за певну позначку вже не вдасться. У той самий час, якщо користуватися якимось одним лайфхаком, значного зменшення витрати досягти досить проблематично.

Водії повинні розуміти, що економія палива це питання комплексне і тільки комбінація одразу кількох лайфхаків допоможе їздити з найменшою витратою. Також варто враховувати, що при виборі між економією та технічним здоров’ям автомобіля завжди варто обирати останнє. Якщо коротко сформувати список основних рекомендацій щодо економії палива, то вийде наступний список:

  • Температура двигуна. Найменша витрата палива буде повністю прогрітому двигуні, але коли ви стоїте кілька хвилин і прогріваєте двигун на місці, то загальна витрата також зростатиме. Ідеальним виходом із ситуації стане плавна їзда перші кілька кілометрів після старту.
  • Пошук альтернативи. Якщо раніше навіть у сусідній магазин ви їздили на авто, то тепер можна спробувати пошукати альтернативні варіанти транспорту на кшталт електросамокату, громадського транспорту або просто пішої прогулянки. Намагайтеся зменшити використання автомобіля до необхідного мінімуму.
  • Найбільш плавне водіння. Якщо ви хочете забути про часті поїздки на заправку, то варто їздити максимально плавно і забути про різкі гальмування і прискорення.
  • Швидкість. Велика швидкість нерозривно пов’язана з великою витратою. Експерти радять не їздити швидше за 80 км/год, адже саме до цієї позначки у більшості автомобілів зберігатиметься саме ідеальна витрата палива.
  • Аскетизм задля економії. Кожна опція комфорту в автомобілі частково підвищує витрату палива, тому якщо ви хочете проїхати якнайдалі, то потрібно буде зробити вибір, що вам потрібно їхати з комфортом або їхати максимально довго.
  • Навісне обладнання. Всі вітровики, бризковики, багажники на дах та інші елементи які були встановлені позаштатно, погано впливають на аеродинаміку, тому якщо ви не потребуєте цих елементів, то їх краще і зовсім прибрати.
  • Джерело uamotors.com.ua

    Не пропустіть