Як швидко охолодити салон авто під час літньої спеки: корисні поради водіям

Патрульні дали поради щодо правильної їзди на авто в спеку, також є кілька способів охолодити салон машини при високих температурах повітря без кондиціонера.

“Апостроф” розповідає, як це зробити.

У спеку краще залишати машину в тіні, але якщо це неможливо – допоможуть спеціальні сонцезахисні екрани, що відбивають тепло. Якщо машина стоїть у безпечному місці, можна не закривати вікна, що допоможе повітрю циркулювати та охолоджувати її.

Щоб випустити гаряче повітря із салону, експерти радять відкрити вікно з пасажирського боку та енергійно відчиняти та закривати двері водія.

Дещо знизити температуру повітря в авто допоможе змочена тканина, або вологі серветки. Їх потрібно розмістити на вентиляційних отворах. Після включення вентилятора, тканина випаровуватиме вологу і охолоджуватиме салон.

Хороший спосіб охолодити машину в спеку – пляшки чи пакети з льодом. Їх можна просто розкласти в салоні, або закріпити на ґратах повітроводів. При цьому важливо враховувати, що при таненні льоду на пляшках та пакетах утворюватиметься конденсат. Дуже важливо, щоб волога не потрапила на педалі.