Як не можна їздити на «механіці»: назвали помилки водіїв, які вбивають трансмісію

Їздити на автомобілі з механічною КПП – заняття не з простих. Багато молодих водіїв звикли до «автомата» і вже не уявляють своє автомобільне життя без нього. Однак навіть досвідчені автомобілісти нерідко припускаються грубих помилок на «механіці», які вбивають трансмісію. Експерти перерахували найтиповіші промахи водіїв.

Перемикання на нейтральну під час руху
Іноді під час руху накатом водії вмикають нейтральну передачу, сподіваючись тим самим скоротити витрату палива. На ділі ж це призводить до втрати контролю над автомобілем і підвищення навантаження на гальмівну систему.

Різкий відпуск зчеплення
Відпускати зчеплення різко не можна, інакше чекайте ривків і швидкого зносу дисків зчеплення. Педаль слід відпускати плавно, як під час початку руху, так і під час перемикання передач.

Перевантаження двигуна на низьких обертах
Потрібно вчасно знижувати передачу, інакше їзда на високих обертах вийде вам надалі боком. Надмірне навантаження на високій швидкості вбиває трансмісію.

Використання зчеплення для утримання автомобіля на схилі
Багато «досвідчених» водіїв люблять використовувати напіввіджате зчеплення, щоб утримувати машину на схилі, часто навіть не підозрюючи, що тим самим вони вбивають фрикційні диски.

Пропуск передач під час перемикання
Такий «трюк» створює величезне навантаження на синхронізатори та призводить до передчасного зносу трансмісії.