5 місць в автомобілі, які обов’язково треба змастити восени

Коли восени починаються перші заморозки, більшість водіїв обмежується лише заміною літніх шин на зимові, перевіркою акумулятора, додаванням дистильованої води, а також зміною омиваючої рідини. Однак із приходом холодів багато хто стикається з проблемами, яким легко можна було б запобігти, якби при підготовці автомобіля були змащені деякі важливі елементи машини. Портал ampercar.com назвав 5 місць у автомобілі, які обов’язково треба змастити восени.

Змащення потрібне не тільки для двигуна та трансмісії. Наприклад, у другій половині осені варто обробити ущільнювачі, дверні петлі та замки спеціальними мастильними матеріалами. Підійдуть суха тефлонова, силіконова, брудовідштовхувальна або літієва змазка.

Багато хто забуває змащувати бічні стекла та їх напрямні, а це критично важливо. Взимку льод і бруд можуть заважати склу нормально рухатися, приводячи до скреготу або заїдання, що створює додаткове навантаження на склопідйомний механізм. Щоб полегшити роботу скла та електроприводу, слід використовувати силіконовий спрей або сухий тефлон. Мастило краще нанести на напрямні, а потім кілька разів опустити і підняти шибки. Після цього зайве мастило і потьоки можна прибрати за допомогою ганчірки та рідини для миття вікон. Ця проста процедура займе всього кілька хвилин, але забезпечить плавний рух при настанні холодів і допоможе уникнути витрат на заміну двигуна склопідйомника навесні.

Ущільнювачі на дверях автомобілів відіграють ключову роль у захисті салону від пилу, вологи та бруду, а також зниження рівня шуму. Перед зимовим сезоном варто приділити увагу їхньому змащуванню. Це дуже важливо, оскільки в умовах холоду може утворитися лід, який перешкоджатиме їх нормальному функціонуванню. Просте силіконове мастило ідеально підходить для цього завдання: достатньо нанести його на всі ущільнювачі, щоб запобігти утворенню льоду.

Однією з уразливих точок у зимовий період є замок капота. Він схильний до впливу всіх можливих забруднень. Через вологу та реагенти механізм може заїдати, що в майбутньому створить проблеми. Тому варто взяти літієву змазку та обробити механізм замку. В іншому випадку відкриття капота може виявитися справжньою проблемою.

Дверні замки – ще одна важлива деталь автомобіля. Навіть якщо ви відкриваєте машину за допомогою пульта, не забувайте про змащування замків. Взимку, незважаючи на захисні заходи, вони все одно зазнають впливу бруду та хімії з доріг. Для цієї мети підійдуть сухий тефлон або силіконове мастило.

Лючок бензобака на деяких автомобілях також може стати джерелом проблем. Він схильний до корозії і чутливий до дорожньої хімії. Тому, крім заправки палива, варто приділити увагу і змащуванню петель лючка.