Експерти назвали системи, які відволікають від водіння

Американська автомобільна асоціація поставила собі за мету визначити найбільш відволікаючу систему автомобіля. У дослідженнях взяло участь близько 30 машин, що знаходяться в 2017 модельному році.

Фахівці справедливо розсудили, чим новіше авто, тим більш сучасне його оснащення. Експерти найняли молодих людей, які мали виконати кілька простих завдань, в тому числі зателефонувати, підключити смартфон до Медіасистеми, знайти потрібну радіостанцію, скористатися навігатором.

Саме навігатор став найбільш відволікаючим чинником. Зокрема, мова про можливість прокладати маршрут під час руху. В середньому учасники експерименту витрачали 40 секунд на навігатор, відзначено в дослідженні, тоді як і двох секунд досить для збільшення ймовірності ДТП.

На другому місці експерти розташували функціонал, який дозволяє набрати SMS. Голосове управління справляється не дуже, відзначають фахівці. Що стосується сучасних мультимедійних комплексів, то всі учасники експерименту назвали їх складними в управлінні на ходу.


Не пропустіть