Що робити, якщо в бензобак випадково залили дизпаливо

Іноді бувають випадки, коли в паливний бак бензинової машини помилково заправником заливається дизельне паливо. В результаті – двигун майже відразу посилено димить і глухне.

І виникає питання – як викрутитися в такому випадку з найменшими витратами сил і засобів, пише genariconlinedrugsarizona.

Можна піти 2-ма шляхами.

Перший – залийте в паливний бак під горловину бензин. Після цього від’єднайте трубопровід подачі палива до форсунок і одягніть на нього шланг для викачування дизпалива в яку-небудь ємність. Увімкніть запалювання, і електронасос викачає з трубопроводів, фільтрів і резервної ємності бензонасоса суміш палива з високим вмістом дизеля. Далі в паливну систему потрапить паливо з більшою концентрацією бензину. Підключіть трубопровід назад до паливної рейки і покрутіть трохи стартером. У циліндри двигуна надійде бензин, який і запустить мотор. Деякий час (до повного вироблення залишків дизпалива з бака) – робота двигуна буде супроводжуватися підвищеною димністю вихлопу. Але незабаром все повинно стати на свої місця.

Інший варіант – спочатку провести повний злив палива з бака з одночасною заміною паливного фільтра. Паралельно можна зробити промивання паливних форсунок і трубопроводів. Для полегшення запуску можна використовувати так званий «швидкий старт» – ефіровмістний склад, який треба впорснути у впускний колектор з відкритою дросельною заслінкою. Для ще більшої обережності можна змінити і моторне масло разом з фільтром, оскільки воно теж могло постраждати від солярки.


Не пропустіть