Водіям розповіли, як діяти в разі незаконної зупинки автомобіля поліцією

Майже кожен водій стикався з ситуацією, коли його, без вагомих на те підстав зупинила поліція. Як реагувати в цьому випадку? Ми розповімо в цьому матеріалі.

Спочатку відзначимо, що зупинка автомобіля без причини – грубе порушення прав автомобіліста! Також, відсутність відповідної реакції з боку водіїв на подібні ситуації, тільки погіршують її.

У Мережі можна без особливих зусиль знайти відео записи, на яких обурений водій з’ясовує у поліцейських причину зупинки. Ці відео зазвичай переповнені обуренням, агресією і простим “матом”, але не зупиняють неправомірних дій.

У ситуації зупинки водія без підстав, водій повинен діяти правомірно, а поліція діяти в рамках закону. Якщо водія зупинили без підстав, він має право подати скаргу до вищих державних інстанцій. Якщо в діях офіцерів, водій помітив ознаки порушень його прав, то слід звернутися з відповідним запитом до правоохоронних органів і домагатися проведення розслідування.

Після подачі скарги або заяви, проти офіцерів, які без підстав зупинили водія, буде проведено розслідування і перевірка. За результатами розслідування, офіцери можуть бути притягнуті до дисциплінарної, а іноді і кримінальної відповідальності. Обидва ці звинувачення передбачають звільнення і відсторонення від служби.

У разі, якщо офіцер зможе виправдати свої дії, то в майбутньому буде більш обережним і точно не помилиться.

Джерело avtoblog.ua

Не пропустіть