Чи законно використовувати ЗD номерні знаки: коментар поліції

Згідно законодавства України, транспортні засоби, які пересуваються дорогами країни, повинні бути зареєстровані. Крім того, на них повинні бути встановлені номерні знаки державного зразка. Здавалося б, нічого нового ми не повідомили, і це всім відомий факт. Однак останнім часом на українському ринку з’явилися ЗD номера для авто, які виглядають більш ефектно, ніж стандартні, а попит на них з кожним днем ​​стає вище, пише autocentre.ua.

Ці номери широко рекламують різні організації, запевняючи, що вони повністю відповідають вітчизняному ДСТУ та їх можна встановлювати на авто, не побоюючись штрафу. Однак у поліції висловили свою думку з цього приводу. За словами першого заступника начальника Департаменту патрульної поліції України Олексія Білошицький ЗD номерні знаки суперечать встановленим вимогам ДСТУ 3650:2019.

Так, згідно з пунктом 4.3 ДСТУ 3650:2019, державні номерні знаки для авто виготовляються шляхом штампування стрічки з алюмінію або листової сталі. При цьому ЗD-номера виробляють за іншим принципом – на зовнішню сторону алюмінієвого знака наносять символи з акрилу. Тобто, такі номери не можуть бути законними і, як наслідок, за їх використання загрожує штраф за ч. 6 ст. 121 КУпАП. Сума стягнення варіюється від 170 до 255 гривень.


Не пропустіть