На українських дорогах з’явився новий “плaтний” знак (Фото)

З 1 листопада в Україні набули чинності зміни правил дорожнього руху, серед інших нововведень, в Україні з’явилася нова дорожня розмітка та дорожні знаки. Частину знаків, які з’явилися, раніше можна було зустріти на дорогах, але їх не було в офіційних правил дорожнього руху.

У той же час частина знаків виявилася кардинально новими. До таких відносяться знак «Платна дорога» та знак «Кінець платної дороги» в Україні. Bigmir знався на тому, як виглядають ці знаки, і де їх можна знайти.

Знак «Платна дорога» з’явився в українських ПДР одразу у двох варіантах: на зеленому тлі та на блакитному тлі. Зважаючи на все, знак на зеленому фоні 5.82.1 встановлюватиметься перед платними дорогами типу «Автомагістраль» (наразі така дорога в Україні лише одна: Київ-Бориспіль). Знак же на синьому фоні 5.83.1 встановлюватиметься перед платними дорогами типу «Дорога для автомобілів» та звичайними заміськими дорогами.

Неподалік місця встановлення знака «Платна дорога» мають з’явитися спеціальні розширення для контрольно-пропускних пунктів, де люди зможуть оплатити проїзд. Які саме дороги планується зробити платними в Україні наразі невідомо. Раніше чиновники говорили про те, що платними мають стати великі магістралі, які пов’язують обласні центри України.

При з’їздах з платної дороги або після її закінчення на дорогах встановлюватимуться знаки «Кінець платної дороги» 5.82.2 та 5.83.2 на зеленому та на синьому фоні відповідно. Знак на зеленому фоні 5.82.2 свідчить про закінчення платної дороги типу «Автомагістраль», а знак 5.83.2 інформуватиме про закінчення звичайної платної дороги.

Поруч зі знаками «Кінець платної дороги» також мають розташовуватися КПП, на яких водії зможуть сплатити необхідну суму за користування платною дорогою.


Не пропустіть