У яких випадках водій може проїхати на жовтий сигнал світлофора: роз’яснення

Іноді правоохоронці чергують на світлофорах, щоб забезпечити неухильне дотримання правил дорожнього руху, особливо щодо транспортних засобів, які проїжджають на червоне світло або на жовтий сигнал світлофора.

Коли водій порушує ПДР, проїжджаючи на заборонений сигнал світлофора, на нього одразу ж накладається штраф у розмірі 510 гривень за частиною 2 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, пише Avtosota.

Як передбачено п. 8.1 ПДР, значну роль у регулюванні дорожнього руху відіграють засоби регулювання дорожнього руху, в тому числі світлофори.

У п. 8.7 ПДР чітко визначено призначення світлофорів – сигнальних пристроїв, які застосовуються для регулювання руху транспортних засобів і пішоходів, де сигнали – зелений, жовтий і червоний – мають своє окреме значення і функції.

Відповідно до п. 8.7.3 ПДР, жовтий сигнал означає заборону руху і слугує попередженням про неминучу зміну сигналу. Правила дорожнього руху, зокрема пункт 8.10 ПДР, вимагають, щоб водії зупинялися перед визначеними точками, такими як стоп-лінія або знак “Стоп”, де вони є, як правило, на відстані 10 метрів від світлофора або пішохідного переходу.

За відсутності таких позначень водії повинні зупинятися, не створюючи перешкод для руху пішоходів, особливо при наближенні до перехрестя.

Джерело ampercar.com

Не пропустіть