Як купити старе авто за новими правилами?

Кабінет міністрів вирішив значно спростити життя потенційним покупцям старих авто і спростив процедуру переоформлення, що задокументовано у змінах в урядових постановах №1388 і №1200, які регламентують купівлю-продаж автомобілів б / у, пише biz.kr.ua.

Генеральний директор Всеукраїнської асоціації імпортерів і автодилерів, Олег Назаренко, повідомив, що роль МРЕВ і сервісних центрів МВС втрачає свою актуальність, оскільки тепер оформити договір купівлі-продажу можна також в автосалонах і інших місцях продажу. Право здійснювати угоди мають співробітники салонів, комісійних майданчиків з продажу авто або будь-який інший організації, яка підключена до комп’ютерної бази даних МВС і володіє ліцензією на торгівлю.

Раніше водії були трохи обмежені в своїх правах, оскільки угода купівлі-продажу вживаної машини могла вироблятися виключно в сервісному центрі МВС в обов’язковій присутності продавця та покупця. Нові правила дозволяють водіям вибирати більш зручне місце реєстрації – сервісний центр або безпосередньо місце покупки.

Особливу перевагу дане нововведення дає продавцям і покупцям, які проживають або знаходяться в різних регіонах. Тепер, щоб оформити угоду, їм не потрібно переміщатися географічно. Досить одному з них присутні в автосалоні або на комісійній майданчику.


Не пропустіть