Тюнінг ЗАЗ. Старий Запорожець з динамікою суперкара (Фото)

Якщо руки прямі і є бажання, то і Запорожець можна перетворити в гоночний снаряд. Причому, навіть для драгрейсингу, пише topgir.com.ua.

Одного погляду на цей ЗАЗ-968М досить, щоб зрозуміти, що перед нами гоночне авто. Творці прибрали важкі бампери, розширили задні колісні арки, просвердлили додаткові вентиляційні отвори. Передні скла замінені полікарборнатом, а замість задніх і зовсім з’явилися алюмінієві пластини.

З салону зникли задні сидіння і обробка, зате з’явилися сучасні прилади, кермо і ковшоподібні крісло водія. Загалом, тюнінг ЗАЗ має одну мету – швидкість. Тут не до краси.

Щоб перетворити тюнінгований Запорожець в маленьку ракету, довелося замінити стандартний мотор 16-клапанною ВАЗівською четвіркою. Велика турбіна, нові розподільчі вали, шатуни і вихлоп підняли потужність приблизно до 350 к.с.

Для ЗАЗ вагою 730 кг цього більш, ніж достатньо, щоб стартувати до сотні за 3 с і пролітати чверть милі за 10,6 с. Гоночний Запорожець може розігнатися далеко за 200.

КПП запозичили у ВАЗ-2109. Дев’ятка ВАЗ стала і донором ходової, причому її передню підвіску і дискові гальма встановили ззаду. Передні ж гальма і підвіска Запорожця залишилися стічними. Але це поки, адже тюнінг ЗАЗ ще не завершений.


Не пропустіть