Ви будете здивовані: на яких машинах їздять японці

Японські машини можна зустріти в будь-якій частині планети. А ось японці на таких не їздять: більшість моделей зроблені спеціально для Заходу. Автопарк у них дуже, дуже дивний. Типовий автомобіль в Японії виглядає, як холодильник на колесах. Чому так склалося – спробуємо розібратися, пише fishki.net

Тому, що машини тут невеликого розміру, не дивуєшся. Все-таки живуть на островах, місця не вистачає, міста густо населені. У потоці ви напевно впізнали компактну Хонду Джазз, одну з найпопулярніших тут легковиків.

Марки ті ж, моделі зовсім інші. Ніссани, Хонди, Тойоти, Сузукі випускають для внутрішнього ринку неймовірних виродків.

Типова японська машина – мінівен-малолітражка, зовні дуже схожа на холодильник.

Справа в тому, що в Японії звичні нам легковики поділяються на два види: звичайні і “легкі” автомобілі. Їх ще називають “кей-кари”. Легкі машини можуть бути зроблені у вигляді фургона або навіть вантажівки. Від звичайних машин вони відрізняються малою потужністю, великою економічністю і жовтими номерами. А головне, для покупки такої машини не потрібно посвідчення про наявність паркувального місця і значно знижені податки.

З паркуванням в Японії біда. Тобто воно настільки строго регулюється, що вам не продадуть машину, поки ви не принесете доказ, що у вас у власності або оренді є машиномісце. У дворі є вільні місця, але їх не можна офіційно орендувати? Все, звичайну машину вже не купиш.

Якщо найбільш американська машина – це величезний пікап, то найбільш японська – крихітний мінібус, у якому їздить вся родина.


Не пропустіть