Бензиновий міні-джип Willys в еміратській пустелі

Напевно, кожен дорослий мріє хоч на мить повернутися в безтурботне дитинство, де можна було ганяти на “велику”, стрибати з дахів гаражів в сніг і з гордістю для друзів з двору крутити педалі свого новенького дитячого автомобіля-копії якогось “Москвича” або “Волги”, пише fishki.net.

Але виявляється, що є ще більш “просунуті” і точні копії легендарних автомобілів зі справжнім двигуном внутрішнього згоряння і що розвивають досить пристойну швидкість. З яскравим представником такого класу дитячих міні-автомобілів ми зустрілися на пустельній трасі, тобто, вірніше, на трасі через пустелю, кілометрах в 60-ти від Дубаї (ОАЕ).

Ми здалеку побачили незвичайний транспортний об’єкт, який зі швидкістю близько 40 км/год їхав по узбіччю.

Ми побачили двох молодих арабів за кермом відкритого міні-автомобіля, стилізованого під американський джип Willys часів Другої світової війни. Ми додали ходу, щоб обігнати їх, зупинилися і з фотоапаратом вибігли назустріч.

Напевно, звикнувши до такої уваги, араби люб’язно зупинилися і з задоволеними обличчями “картинно” попозували в своєму Mini-Willys. А потім також гордо пішли, бо майже не розмовляли англійською мовою.

Але подивіться, з чого вони пересіли на цей дитячий автомобіль! Це справжній шестиколісний “Геленваген” з двигуном V8 Biturbo !!! І цей монстр набрид цим хлопцям швидше, ніж маленький дитячий автомобіль? !!

Чим же приваблюють і що собою являють такі Mini-Willys, Mini-Rover? “Про-Гугливши” цю тему, зрозумів, що досить багато фірм робить свій бізнес на таких міні моделях. Це, наприклад, MadeMoto TM і Sherhan.

В основному такі моделі довжиною близько 2 метрів мають одноциліндровий чотирьох-тактний повітряно-охолоджуваний двигун об’ємом 110, автоматичну трансмісію, електричний запуск, ланцюговий привід, кліренс 90 мм, об’єм паливного бака 7 л і дискові гальма.


Не пропустіть