Які вимоги патрульної поліції водії не зобов’язані виконувати?

Звісно, в першу чергу, кожен зобов’язаний знати свої права та правильно їх відстоювати.

Автомобілісти не завжди помічають те, як представники патрульної поліції перевищують свої повноваження. Як пише MMR, за свої права необхідно боротися, аби це не переросло у свавілля на дорогах, у зв’язку з чим ми пояснимо вам, які вимоги правоохоронця можна проігнорувати й не отримати за це покарання.

Перевірка на рівень алкоголю в крові:
Є однією з найпоширеніших ситуацій. У випадку, якщо від вас вимагають пройти перевірку на алкогольне сп’яніння без жодних на то причин, автомобіліст, який не відчуває за собою жодної провини, може відмовитися від “пропозиції” правоохоронця.

Подихати в алкотестер:
Так, водій має право відмовитися від цього, втім, в нього не має можливості уникнути огляду в медичному закладі. У разі, якщо ви не довіряєте алкотестерам, співробітник поліції відвезе вас до медустанови.

Розвантажити багажник:
Якщо патрульна поліція планує провести обшук вашого автомобіля й просить вас розвантажити багажник — нехай самі його розвантажують й завантажують. Втім, робити це необхідно при двох свідках.

Відеозйомку дій правоохоронця:
Водій має повне право вести відеозйомку дій представника патрульної поліції, аби мати докази, у разі якщо він порушить закон.


Не пропустіть