Експерти розвінчали популярні міфи про механічну коробку передач

Більшість автолюбителів впевнені, що автомобілі з механічною коробкою перемикання передач краще керовані, а механіки вважають МКПП менш проблемними. Але чи так це насправді?

Експерти розвінчали найпоширеніші міфи про механічні трансмісії.

1. Вартість обслуговування автомобіля «з ручкою» нижче. Це не зовсім так, тому що через 150 000 км пробігу МКПП гарантовано виходить з ладу, а її ремонт – справа вельми витратна.

2. Масло в механічній коробці міняти не треба. Це ще одна поширена помилка – масло в МКПП міняти потрібно, хоча і рідше, ніж в АКПП.

3. Автомобілі з «механікою» більш раціональна щодо споживання електроенергії палива. І це міф: найбільш економічні машини – з роботизованою трансмісією.

4. Механічна коробка перемикання передач більш надійна. Дійсно, сама по собі МКПП служить довго, а ось її компоненти – диск і корзина зчеплення, маховик і вижимний підшипник – вимагають заміни кожні 120 000 – 150 000 км пробігу.

5. «Механіка» більш перспективна з точки зору розвитку нових технологій. І це не зовсім так – все, що можна, інженери вже з неї «вичавили», і подальша еволюція сильно сумнівна.


Не пропустіть