Названо топ-10 авто з невеликою витратою палива

Фахівці назвали десять транспортних засобів з мінімальною витратою палива в своєму класі. Експерти орієнтувалися на європейський їздовий цикл. Для складання рейтингу вони порівнювали витрата палива, тип двигуна і кількість викидів в атмосферу.

Про це написали на сайті AutoMoto.

Opel Corsa 1.2

Opel все ще популярний і ця модель доводить давно відомий факт. На транспортний засіб встановлений агрегат з потужністю 155 кінських сил. Це компактне авто B-класу витрачає 4 літри на 100 кілометрів. Ціна транспортного засобу стартує від 400 тисяч гривень.

Ford Fiesta 1.0

Серед всіх компактних автомобілів з бензиновими двигунами, найкращим був визнаний Fiesta, який був оснащений літрової турбороторкой. Транспортний засіб витрачає до чотирьох літрів палива на 100 кілометрів і має 155 кінських сил. Це дуже комфортне для їзди авто, його вартість починається від 500 тисяч гривень.

Peugeot 208 Blue HDi

Одним з лідерів серед компактних “дизелів” є Peugeot 208. Дана модель оснащена півторалітровим двигуном потужністю 100 кінських сил. Транспортний засіб витрачає 3,4 літра дизеля на 100 кілометрів, вартість авто становить 400 тисяч гривень.

Toyota Yaris Hybrid

Це дивовижне авто набагато економічніше, ніж багато його конкуренти на автомобільному ринку. Транспортний засіб японського виробництва витрачає 2,9 літра на 100 кілометрів. Подібних показників вдалося досягти за допомогою грамотної компоновки і гібридних установок. Двигун об’ємом 1,5 літра має потужність 116 кінських сили. За цю модель доведеться віддати 300 тисяч гривень.

Toyota Prius

Японський автомобіль С-класу відрізняється найменшою витратою палива. На 100 кілометрів транспортному засобу необхідно 3,3 літра. Цей автомобіль обійдеться покупцям в 700 тисяч гривень, але якщо дуже потрібно, можна придбати його за суму від 135 тисяч гривень, авто буде з пробігом.

Ford Focus 1.0 EcoBoost Hybrid

Цей транспортний засіб виділяється на тлі інших автомобілів не тільки своїм зовнішнім виглядом, але і характеристиками. Гібридний Focus витрачає 4,1 літра на 100 кілометрів. За це авто доведеться віддати не менше 500 тисяч гривень, але, за словами експертів, машина того коштує, вона дуже хороша і порадує користувачів комфортом.

Ford Mondeo Hybrid

Це найбільш економічне авто D-класу. Даний транспортний засіб має двигун з 187 кінськими силами, а на 100 кілометрів йому необхідно 4,1 літра палива. Автомобіль дуже дорогий, в салоні його можна придбати за 1 мільйон гривень, якщо ж хочеться з пробігом, то за неї можна віддати 500 тисяч гривень.

Peugeot 508 BlueHDi 130 EAT8

Ще один представник Peugeot в списку. У цього авто 131 кінська сила, на 100 кілометрів шляху ТС витрачає до 3,5 літра палива. Вартість авто починається від 800 тисяч гривень.

Toyota Camry Hybrid

Дана модель має двигун в 218 кінських сили і об’єм 2,5 літра. На 100 кілометрів автомобілю потрібно 4,3 літра палива. Новий транспортний засіб всі бажаючі можуть придбати за цінник від 900 тисяч гривень.

BMW 520d

Ця модель була визнана найбільш економічною в двох категоріях – серед седанів і універсалів. Універсал здатний витрачати на 0,2 літра більше. Звичайна витрата палива – 4,1 літра на 100 кілометрів. Вартість транспортного засобу складає близько 1,5 мільйона гривень.

Джерело apostrophe.ua

Не пропустіть