Склали ТОП-5 найдивніших і потворних BMW в історії (Фото)

Більшість автовиробників свого часу експериментували з дизайном моделей. Так само сталося і з BMW. Експерти вивчили історію баварської компанії і склав рейтинг найдивніших моделей BMW.

На першому місці виявився BMW Z13, представлений в далекому 1993 році в рамках автосалону в Женеві. причому модель отримала не тільки химерний екстер’єр, а й цікаве наповнення – в салоні всього три крісла, причому водійське знаходиться по центру. Не виключається, що таким чином автовиробник намагався уніфікувати право- і ліворульні автомобілі.

Під капотом Z13 розташовувався мотоциклетний двигун потужністю 82 к.с., а в якості трансмісії використовувався безступінчатий варіатор виробництва Ford. А ось оснащення цього дивного «малюка» було вельми вражаючим – тут і навігатор, і телефон, і навіть факс.

Друге місце зайняла BMW Isetta, яка випускалася баварцями за ліцензією, купленою у італійської ISO. Головна особливість автомобіля-міхура була в тому, що посадка в машину здійснювалася спереду. У рух BMW Isetta наводилася крихітним двигуном об’ємом всього 245 кубів, який видавав 12 к.с. потужності. Далі в списку слід BMW Z22, який відрізнявся не тільки зовнішністю, але і інноваційними опціями. Причому це була перша спроба баварців побудувати мінівен. Невдала спроба.

Далі в рейтинг увійшли BMW UR Roadster і Z1 Coupe. Обидві моделі були досить схожими і представлені майже в один час. Причому в другому випадку дизайнери спробували об’єднати тут, здавалося б, несумісні купе і позашляховик. А передні двері були знімними.


Не пропустіть