На яких машинах їздять люди, схильні до психічних розладів

Британські фахівці з видання ScrapComparison провели дослідження, в ході якого з’ясували, власники яких автомобільних марок найчастіше страждають на психопатичні розлади. За даними експертів, дивна поведінка, проблеми у спілкуванні, а також егоцентричність та нарцисизм найбільше притаманні водіям BMW. Слідом за баварським брендом у психопатологічному рейтингу розташувалися власники Audi та Fiat, які також часто демонструють «поганий характер».

У дослідженні взяли участь 2000 осіб, яких фахівці просили назвати марку, модель, колір та номерний знак свого автомобіля. Після цього всі респонденти пройшли тест на психопатію, результат якого оцінювали за 36-бальною шкалою, де від 0 до 18 балів вважали нормальним показником, а результат від 19 до 26 балів свідчив про ймовірну схильність до психічних розладів. Згідно з методикою, якщо людина набирає більше 27 балів, вона є психопатом.

За результатами опитування, загальний середній бал становив 6,6. При цьому найбільше відзначилися власники BMW. Їх показник у середньому становив 12,1 бала, що свідчить про високу схильність до прояву психопатичних характеристик. На другому місці з результатом 11,7 бала розташувалися водії Audi. Замикають трійку психічно неврівноважених автовласників із сімома балами власники машин марки Fiat. При цьому, найадекватнішими водіями, згідно з дослідженням, стали власники автомобілів Skoda, Kia та Seat.

При цьому показник власників BMW виявився не найвищим серед респондентів – власники електрокарів набрали середній бал 16,0 із 36 можливих. Власники гібридних машин трохи менш схильні до розладів, їх результат склав 10 балів, а ось власники машин із традиційним ДВС отримали лише 5,2 бали.

Джерело Мотор

Не пропустіть