Найцікавіші факти про автомобільну гуму

20 грудня 1892 року О. Браун і Д. Стіллман створили перші в світі пневматичні автомобільні шини, які стали прабатьками сучасної автомобільної гуми. Цей історичний факт наведено не просто так, адже мова піде про найцікавіші види покришок в світі, пише fishki.net

1. Найдорожчими покришками в світі прийнято вважати Michelin XDR 59/80R63. Гума такого формату обійдеться господареві авто в 42500 $, при чому це за одне колесо. Ви питаєте, звідки така божевільна вартість, відповідь проста – ця покришка є однією з найбільших покришок в світі, про другу ми вирішили написати окремо. Ці шини призначені для величезного самоскида Caterpillar, який досягає у висоту 4 метри, а важить ця машина 11,5 тонн. Кріпиться колесо з цією гумою на сорок сім болтів. Нижче наведені фото колеса для зорового відчуття.

2. Цікаву послугу для завзятих любителя автомобілів запропонували фахівці компанії Matador. Вони вирішили підійти до кожного автовласника індивідуально – вони запропонували створити такий малюнок протектора, який автовласник сам забажає. Послуга виняткова для автомобілістів європейської частини світу. Фахівці запропонували зображати не тільки незвичайний візерунок, а й наносити малюнок або напис. На жаль, фотографії з індивідуальним малюнком не знайшли, але все ж вирішили показати фотографію Matador MP 16 Stella 2, яка відрізняється унікальним і красивим дизайном.

3. Не могли не вказати цю в рейтингу найбільш неймовірних покришок в світі. Tweel – це унікальні покришки, що нагадують велосипедні. Компанія Michelin створила колесо з пружним ободом колеса і “супер” спицями з поліуретану. Ці колеса є на автомобільному ринку, але лише в США і Канаді.

4. Компанія Kumho вміє дивувати, як і в цей раз, створюючи покришку Ecsta SPT 385/15ZR2. Унікальність гуми полягає в тому, що вона має дивовижні геометричні параметри – адже покришки мають найнижчі показники співвідношення висоти профілю до його ширини.

5. Nokian Tyres здивувала любов’ю до навколишнього середовища, створивши екологічно чисті покришки, замінивши всі шкідливі компоненти на більш екологічні і використавши при створенні гуми суміш на основі ріпакової олії. При чому компанія дбає про навколишнє середовище і при створенні, і при знищенні покришок.

6. В черговий раз Kumho порадувала любителів дрифтингу. Вона створила покришки, які при зчепленні з асфальтом виділяють дим певного кольору. Це дуже радує любителів вуличних гонок.

7. Хотілося б відзначити покришки Bridgestone 59/80 R63 V-Steel E-Lug S, які на рівні з зазначеними вище Michelin 59/80 R63 XDR є найбільшими в світі.

8. І на завершення хотілося б відзначити власника рекорду з Книги рекордів Гіннеса – це покришки на найбільший автопробіг – 700 000 кілометрів. При чому фахівцями відзначено, що покришки можуть проїхати ще не одну тисячу кілометрів.