ГАЗ-21 Волга, створена на базі купе Mercedes-Benz CL 55 AMG (Фото)

Переважна більшість проектів на базі ГАЗ-21, які можна знайти в інтернеті, є всілякі переробки ретро-автомобіля на сучасний манер. Так, я знаю, що є величезна кількість ГАЗ-21, відмінно відреставрованих і доопрацьованих так, щоб виглядати максимально стандартно і стильно, однак факт залишається фактом.

Крім того, практично всі подібні проекти є автомобілями в кузові купе. Рецепт дуже простий: беремо стандартний седан, там відрізаємо, тут приварюють, подовжуємо двері, переносимо стійку, – і вуаля, “унікальне” купе готово! Але у випадку з нашим сьогоднішнім гостем все відбувалося дещо інакше.

Був використаний другий за популярністю сценарій, але з деякими застереженнями. Знайшовся донор у вигляді відмінної іномарки, а вже на нього додавалися характерні для ГАЗ-21 деталі. Донором цим став Mercedes-Benz CL 55 AMG, та незвичайний, а у виконанні F1 Limited Edition – їх було зроблено всього 55!

В автомобіль було вкладено багато сил і коштів, і нехай він не вийшов ідеальним, але його все одно можна вважати чудовим проектом. Враження псує лише дах від Mercedes – перероблений варіант від ГАЗ-21 виглядав би куди доречніше.

Утримати на дорозі 500 кінських сил і 700нм моменту допомагають 19-дюймові диски ADV.1 10 TS шириною 12 дюймів ззаду. 4 го та знадобилося власнику на створення цього звіра, і автомобіль вийшов по-справжньому унікальним.


Не пропустіть