EHang 184 – таксі з Китаю, яке здатне літати

Починає здаватися, що літаючі авто все ближче …

Китайська компанія EHang на виставці CES2016 представила непілотований дрон-таксі. І, на мій погляд, цей агрегат ближче всіх підібрався до класичного уявлення про літаючі автомобілі майбутнього, пише fishki.net.

The EHang 184 autonomous aerial vehicle is unveiled at the EHang booth at CES International, Wednesday, Jan. 6, 2016, in Las Vegas. The drone is large enough to fit a human passenger. (AP Photo/John Locher)more

Машина може перевозити одну людину, має вісім гвинтів, закріплених на чотирьох “руках”. Її висота – близько півтора метрів, маса – близько 180кг, крейсерська швидкість – 100 км/год. А ось тепер одна з сумних речей: перебувати в повітрі це диво може всього 23 хвилини. При цьому час зарядки – 4:00 (2, якщо в прискореному режимі).

В “складеному” вигляді дрон можна порівняти з розмірами авто.

Бортовий комп’ютер

Друга неприємна річ – відсутність звичних органів управління. Взагалі. Замість цього там стоїть комп’ютер, в який потрібно вводити пункт призначення. Особисто у мене таке викликає … тривогу.

Також залишається ряд питань з безпеки: що буде, якщо комп’ютер раптом відмовить? Що, якщо під час посадки поруч раптово опиниться людина? Ну і т.д. Однак, не дивлячись на все це, особисто у мене поява такого транспорту викликає певний оптимізм, віру, що в майбутньому все ж не буде багатокілометрових пробок, що замість кілометрів асфальту з’являться кілометри паркових зон.