Як правильно боротися з пробками через сніг: приклад з Європи

Снігопади – відома причина виникнення пробок. Затори через опади взимку трапляються регулярно. Тим часом у сусідній Латвії, схоже, придумали, як ефективно боротися з цим боротися. Для цього автомобілістам запропонували поїхати на громадському транспорті. Але не просто так, а абсолютно безкоштовно!

Як розповів на своїй сторінці в Facebook мер Риги Ніл Ушаков, для боротьби з пробками на час снігопадів в місті вводяться так звані «сніжні квитки», що дозволяють безкоштовно їздити на громадському транспорті. Щоб ними скористатися, водієві потрібно просто взяти з собою техпаспорт на автомобіль і показати його у випадку контролю. При цьому купувати які-небудь спеціальні квитки або вчиняти інші додаткові дії водіям не доведеться, пише kreschatic.kiev.ua.

У рамках акції автомобілістам не доведеться платити за проїзд в автобусах, тролейбусах і трамваях Риги. На думку Ушакова, власники машин і так платять чимало податків, тому буде справедливим, якщо кілька разів на рік вони зможуть безкоштовно проїхати у громадському транспорті «заради загального блага».