Названі найбільш небезпечні для водіїв пісні

Фахівці Південно-китайського технологічного університету провели експеримент в рамках дослідження впливу музичних композицій на якість водіння водіїв.

Вчені прийшли до висновку, що чим вище темп музики (вимірюється в ударах на хвилину), тим нижче стає якість водіння. Дослід проводився з піснями зі швидкістю понад 120 ударів н хвилину і він продемонстрував, що такі мелодії здатні викликати нестабільну поведінку на дорозі.

Учасників експерименту пускали за кермо авто, яким вони 20 хвилин рухалися по шестисмуговій магістралі під пісні або в тиші.

Водії перебудовувалися з ряду в ряд близько 70 разів за 20 хвилин. Але якщо їм включали музику в жанрі рок, то кількість пересувань зі смуги в смугу збільшувалася до 140. Крім цього, швидкість під музику в середньому була на 8 км/год вища дозволеної.

Трек American Idiot поп-панк колективу Green Day зі швидкістю 189 уд / хв став найбільш ненадійним для водіїв. За ним розмістились Party in the USA співачки Майлі Сайрус, Mr. Brightside групи The Killers, Do not Let Me Down групи Chainsmokers і Born to Run Брюса Спрінгстіна.

Найбезпечнішою піснею стала Stairway to Heaven групи Led Zeppelin зі швидкістю всього 63 уд/хв.


Не пропустіть