10 найяскравіших “автомобілів Бетмена”

Комікси про супер героя Бетмена входять до числа найбільш старих. За більш ніж півстоліття франшиза пройшла довгий шлях розвитку. Разом з історією про супергероя змінювалося і бачення художниками автомобіля, на якому повинен їздити супергерой, пише novate.ru.

1. Бетмен Назавжди

batmobile_01

Перший фільм про Бетмена, в якому режисером картини став Джоел Шумахер. Фільм став третім за рахунком. Саме в ньому з’явився незвично гладкий і трохи химерний бетмобіль з акулячих плавців.

2. Бетмен: відважний і сміливий

batmobile_02

Машина з’явилася у фільмі «Бетмен Назавжди» і насправді була переробленим варіантом цього ж автомобіля з мультиплікаційного серіалу 60-х років XX сторіччя «Бетмен: Відважний і Сміливий». Зокрема, ця картина початку популяризації «плавників» на корпусі бетмобіля.

3. Batman Beyond

batman-03

В американському мультфільмі Batman Beyond у Бетмена взагалі не було автомобіля. Замість нього легендарний герой коміксів «DC» використовував літальний апарат, який також віддалено схожий на бетмобіль. Згодом даний транспортний засіб не раз надихав художників і сценаристів франшизи.

4. The Dark Knight Returns

batmobile_04

Складно повірити, проте в коміксі під назвою «The Dark Knight Returns» легендарний супергерой використовував зовсім не автомобіль і навіть не літальний апарат. Як засіб підтримки йому був виділений цілий бетмобіль-танк!

5. Arkham Knight

344764685

У наслідку інтерес дизайнерів і художників до Бетмобіля «поважче» тільки підігрівався. У недавній комп’ютерній грі про супергероя Arkham Knight був представлений незвичайний бетмобіль, який, крім всіх своїх «основних» функцій, вмів перетворюватися на руйнівний танк з гарматою і кулеметом.

6. Batman: The Animated Series

batmobile_06

Інший мультиплікаційний серіал – «Batman: The Animated Series» приніс любителям супергероя і інший автомобіль. Цього разу в розпорядження кажана був переданий справжнісінький лімузин. Насправді машина ним, звичайно, не була, але виглядала вона саме так.

7. Tumbler

batmobile_07

Небезвідомий режисер Крістофер Нолан приніс у франшизу свіжий погляд на те, як має виглядати справжній бетмобіль. І варто зазначити, що саме у Нолана машина вийшла найкраще. Називався новий автомобіль героя – Tumbler.

8. Batmobile

batmobile_08

А ось цей бетмобіль-кабріолет з’явився відразу в декількох екранізаціях коміксів про Бетмана. Машина була створена в 60-і роки XX сторіччя Джорджем Барріса. Важливою особливістю цього авто стало використання більшого числа всіляких «супергеройських» гаджетів в салоні.

9. Фільми Тіма Бертона

batmobile_09

У двох фільмах про Бетмана, створених Тімом Бертоном, з’явився саме цей автомобіль. Завдяки своєму дизайну, цю машину можна вважати однією з найстильніших і красивих в історії франшизи. Важливою особливістю його бачення бетмобіля стала можливість останнього трансформуватися.

10. Бетмен проти Супермена

batmobile_10

А ось цей монстр-бетмобіль, з невеликою гарматою на капоті, з’явитися в майбутньому фільмі «Бетмен проти Супермена». Сказати більше про цю варіації поки нічого не можливо. Залишається тільки дочекатися чергового фільму про супер героїв.


Не пропустіть