В Дубаї презентували найпотужніший в світі серійний гіперкар (фото)

Японська компанія Aspark представила фінальну версію свого гіперкара Owl. Потужність електрокара становить 2012 к.с., що робить його найпотужнішим у світі серійним дорожнім автомобілем.

У компанії заявляють, що автомобіль здатний прискорюватися з місця до «сотні» всього за 1,69 секунди. У своєму інтерв`ю журналу TopGear, глава Aspark Масанори Йошида розповів, що з моменту першого прототипу, показаного в 2017 році компанія працює над тим, щоб зробити Owl не просто швидшим, а найшвидшим.

Остаточна версія гіперкара, доступна для замовлення за 2,9 млн євро. Модель буде збирати італійська компанія Manifattura Automobili Torino в Турині, і за словами Йошиди, серійні автомобілі будуть готові до початку 2020 року. Планується, що всього буде випущено 50 екземплярів моделі, 15 з яких вже продані.

Aspark Owl обладнаний силовою установкою, що складається з чотирьох електромоторів на постійних магнітах і 800-вольтової тягової батареї на 64 кіловат-години. Загальна віддача становить 2012 л.с. і 1475 Нм крутного моменту, це більше, ніж у Lotus Evija.


Не пропустіть