Як «розводили» покупців авто в СРСР

Так звані «перекупи» і недобросовісні продавці, що йдуть на різні хитрощі заради продажу автомобілів, були ще в СРСР. MMR розповість, як обманювали покупців авто в радянські часи.

Найпопулярніша схема недобросовісних продавців – штучна зміна пробігу (скручування) з метою приховати реальний стан машини. І якщо зараз для скручування пробігу, як правило, потрібно звертатися до фахівців, то в часи СРСР це можна було «провернути» самостійно прямо у власному дворі.

Для цього потрібно було від’єднати трос спідометра від коробки і приєднати його до електромоторчика, який обертаючись в зворотну сторону, зменшував пробіг. Як правило, така процедура займала багато часу, і увімкнену конструкцію залишали на ніч. Ті, хто розбирався в техніці трохи краще, знімали панель приладів і вручну встановлювали валики з цифрами пробігу в потрібне положення.

Ще одна популярна хитрість нечистих на руку продавців – це оновлення салону, яке включає в себе установку накладок на педалі, перешивання крісел, керма, ручки перемикання передач та інші процедури, здатні приховати реальний стан машини.

Корозію кузова приховували звичайною шпаклівкою, причому в СРСР в якості наповнювача (для заповнення пустот) використовувалися старі газети, а зараз їх успішно замінила монтажна піна.


Не пропустіть