Рада готує неприємний сюрприз любителям «п’яної» їзди

В Україні хочуть збільшити строки накладення адмінстягнень за керування авто напідпитку.

Про це повідомляє Українське право.

Днями в у Верховній Раді було зареєстровано проєкт Закону № 2455 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо зміни строків накладення адміністративних стягнень за керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції».

Автори проєкту пропонують збільшити строки накладення адміністративного стягнення за вчинення правопорушення, передбаченого статтею 130 КУпАП – керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції.

Строки адмінстягнення пропонують збільшити до одного року замість трьох місяців – для забезпечення невідворотності адміністративної відповідальності та застосування співмірних стягнень за вчинення відповідного адміністративного правопорушення.

«Уведення в дію відповідних змін до ст. 38 КУпАП, які стосуються збільшення строків накладення адміністративного стягнення за керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції позбавить можливості уникнення відповідальності за відповідні антигромадські діяння», – йдеться у пояснювальній записці.


Не пропустіть