Kia Seltos успішно пройшов краш-тест (відео)

Новий кросовер корейського бренду пройшов випробування незалежної австралійської асоціації.

Нагадаємо, що протокол випробувань ANCAP включає в себе: фронтальний удар об 40-процентне перекриття на швидкості 64 км/год, фронтальний удар об спеціальний бар’єр на швидкості 50 км/год, бічний удар візком масою 1400 кг на швидкості 60 км/год, удар об стовп при прискоренні 32 км/год під кутом 75 градусів, стендові випробування крісел, а також імітацію наїзду на пішохода на швидкості 40 км/год.

У випробуваннях використовувався Seltos в базовому виконанні для ринку Австралії. Автомобіль обладнаний шістьма подушками безпеки, ABS, системою автоматичного гальмування, функцією контролю руху в смузі, а також датчиками тиску шин. Варто відзначити, що в Австралії і Новій Зеландії лівосторонній рух, а Seltos поставляються в ці країни з правим кермом.

В ході випробувань автомобіль зміг отримати рейтинг п’ять з п’яти можливих зірок. Експерти оцінили безпеку дорослих пасажирів у 85%, для дітей цей показник становить 83%, травмобезпека пішоходів становить 61%, а комплекси активної безпеки отримали оцінку 70%.


Не пропустіть