Ідеальний варіант для наших доріг: найкраща всюдихідна вантажівка у світі

Якщо ви рятувальник, завзятий рибалка чи мисливець, якщо ви турист, який бажає побувати в найнебезпечніших і важкопрохідних місцях, вас зможе виручити двомісний снігоболотохід Шерп (SHERP ATV), створений умільцем Олексієм Гарагашьяном, і названий західними ЗМІ «найкращою всюдихідною вантажівкою у Всесвіті», пише enkibiz.com.

ugol_preodoleniya_prepyatstviy_gruzovikom_sherp

При габаритах 2,3 метра у висоту і 2,5 метра в ширину він важить всього 1,3 тонни. Завдяки величезним надувним шинам висотою 1,6 метрів, може з легкістю долати хащі, болото, кучугури і воду, вибиратися з глибоких ям з кутом підйому до 35 градусів, переїжджати повалені дерева і каміння заввишки до метра.

А оснащення вантажівки 4-циліндровим 1,5-літровим дизельним двигуном Kubota V1505 потужністю 44,3 к.с. дає машині можливість розвивати швидкість до 45 км/год на суші на вищій передачі (1,5 км/год – на нижчій) або 6 км/год на воді. Витрата ж 2-3 літрів пального на годину забезпечується 58-літровим паливним баком автомобіля.

Але найдивовижніше те, що при довжині кузова в 2,5 метра він може крутитися навколо своєї осі, як компактний навантажувач з бортовим поворотом. Такою здатністю на сьогоднішній день не володіє жоден вантажний автомобіль.

І як повідомляє сайт винахідника, за вашим бажанням така машинка може бути зроблена як в стандартній комплектації, так і додатково оснащена діодними 90-ватними фарами, повітряною автономною пічкою¸ додатковими паливними 50-літровими баками і спеціально розробленим причепом для перевезення обладнання.

Особливий же захват у споживачів викликає надійність всюдихода, в якому, як вони кажуть, «нема чому ламатися», адже в конструкції Шерпа відсутні такі поняття, як кардани, підвіска важеля, ресори і кермові редуктори.

І якщо стосовно технічних характеристик і здібностей всюдихода Шерп, інженери виявилися єдині, які заявили, що машинка може відкрити нову віху в будівництві висопроходімих автомобілів, то з приводу її ціни їх думки розділилися. Вартість в $ 50000 для багатьох вітчизняних покупців виявилася дуже високою, тоді як зарубіжні поціновувачі заявили, що вона дуже низька для подібного автомобіля.


Не пропустіть