Водій довів, що радар ДАІ стояв незаконно

Прискіпливий автомобіліст виявив, що у системи фотофіксації закінчився термін ліцензії.

Водій з Могилевської області домігся скасування штрафу, який наклала на нього ДАІ за перевищення швидкості, пише charter97.org.

Олександру прийшлов так званий «лист щастя»: в Могилевській області радар зафіксував, що він перевищив швидкість на автодорозі. За це його оштрафували на 7,2 мільйони рублів.

Однак водій уважно вивчив постанову, яку йому прислали. Він з’ясував, що система фотофіксації MULTARADAR_SD580, яка зафіксувала порушення, не має державної сертифікації – закінчився термін, на який був виданий сертифікат.

З’ясувалося, що сертифікат має тільки один з компонентів цієї системи – радіолокаційний стаціонарний вимірювач швидкості транспортних засобів MultaRadar SD580. Система, крім вимірювача швидкості, включає в себе ще й передавачі сигналу з даними до пульта єдиного центру фіксації порушень швидкісного режиму, розташованого в Мінську, приймачі сигналу і ще кілька компонентів.

“Правильність даних (це швидкість, час, конкретне місце і фотографія місця) повинна контролюватися органами Держстандарту при перевірці системи, адже в постановах про накладення адміністративного стягнення ці дані відіграють ключову роль” , – говорить Олександр.

В результаті заступник начальника УДАІ УВС Могильовського облвиконкому скасував постанову про штраф.


Не пропустіть