Легендарний український автомобіль продають за 8 тисяч гривень (фото)

У мережі продають культову для українських автомобілістів «Таврію».

Йдеться про ЗАЗ-1102 1993 року випуску. Чорно-білий 27-річний хетчбек виглядає, м’яко кажучи, «втомленим», але досі «на ходу».

За словами продавця, «Таврія» перебуває «в нормальному стані», а продає він її «в зв’язку з тим що непотрібна».

Судячи із заправочного отвору в бампері – автомобіль ще й на газу, хоча про ГБО в оголошенні ані слова. Під капотом – звичний для того покоління моделі 1,1-літровий двигун на 51 к.с..

Кузов потребує ремонту та й салон здалось би довести до ладу. Але й ціна демократична – усього 300 доларів, що за актуальним курсом становить трохи більше 8 тисяч гривень.

Нагадаємо, народний автомобіль «Таврія» вироблявся на Запорізькому автомобілебудівному заводі з 1988 по 1997 рік. Перевагами першого покоління «Таврій» була невисока ціна, надійна підвіска та помірне споживання пального.

За увесь час виробництва автомобілі сімейства ЗАЗ-110х вироблялися в десятках конфігурацій. Використовувалося кілька двигунів об’ємом від 1,1 до 1,3 літрів (карбюраторні і інжекторні), різні інтер’єри, праворульні варіанти, варіанти з вакуумним підсилювачем гальм і без нього, кілька варіантів з кузовом «фургон» тощо.


Не пропустіть